Zuur-ingemaakte eieren

    Zuur-ingemaakte eieren

    2keer bewaard
    30min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Ik maakte dit soort eieren vaak toen ik een café had en ze waren altijd erg gewild. Omdat ze zo lang moeten staan maakte ik ze altijd in grote hoeveelheden, maar dit recept is aangepast voor de gewone huishouding.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 zeer grote eieren
    • 350 ml ciderazijn
    • 350 ml water
    • 1 eetlepel inmaakkruiden
    • 1 teentje knoflook, gekneusd
    • 1 laurierblaadje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg de eieren in een steelpan, giet er koud water bij tot ze allemaal helemaal onder staan. Breng het water aan de kook, doe dan het vuur uit en leg meteen het deksel op de pan. Laat de eieren 10 tot 12 minuten in het hete water liggen; laat ze dan schrikken en pel ze.
    2. Meng in een middelgroot steelpannetje op matig vuur de azijn, het water en de inmaakkriuden. Breng het aan de kook en roer de knoflook en het laurierblaadje erdoor. Neem de pan van het vuur.
    3. Leg de eieren in gesteriliseerde bakjes, vul de bakjes met het hete azijnmengsel, sluit de bakjes goed af en laat ze 8 tot 10 dagen in de ijskast staan.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren