Zuur-ingemaakte sperziebonen

    Zuur-ingemaakte sperziebonen

    1keer bewaard
    30min


    45 personen hebben dit gemaakt

    Stoom sperziebonen en maak ze in met knoflook, azijn en takjes verse dille.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg verse sperziebonen, puntjes en steeltjes erafgesneden en gewassen
    • 4 teentjes knoflook, gepeld
    • 8 takjes verse dille
    • 8 afgestreken theelepels zout
    • 600 ml appelcider
    • 600 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de sperziebonen zó dat ze gemakkelijk in de inmaakpotten passen.
    2. Breng een laagje water van 2 of 3 cm aan de kook in een stoompan. Doe de sperziebonen in het mandje van de stoompan en doe het deksel dicht. Laat de sperziebonen ongeveer 3 minuten stomen om ze wat zachter te maken - maar niet tè zacht. Stort de bonen in ijswater om het gaar worden te stoppen en giet dat weer goed af.
    3. Doe de bonen in vier warme, gesteriliseerde potten en leg in elke pot, tegen het glas, 1 teentje knoflook en 2 takjes dille. Doe in elke pot 2 afgestreken theelepels zout.
    4. Breng in een grote steelpan op hoog vuur de azijn en het water aan de kook. Giet dit over de sperziebonen. Doe de deksels met rubber ringen op de potten en zet die nog tien minuten (op een rekje) in een grote pan met kokend water.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren