Zuur-ingemaakte verse varkenspootjes

Zuur-ingemaakte verse varkenspootjes

1keer bewaard
3uur10min


25 personen hebben dit gemaakt

Vraag de slager om verse varkenspootjes en maak ze in volgens dit eenvoudige recept in Aziatische stijl. Het bezoek zal er dik van genieten. Denk eraan dat je twee gesteriliseerde literpotten met schroefdeksel nodig hebt.

RONBZ2

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 6 varkenspootjes
  • 2 verse rode Spaanse pepertjes
  • 2 afgestreken eetlepels (30 g) zout
  • 450 ml wijnazijn

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

  1. Leg de varkenspootjes in een grote roestvrijstalen pan, doe er water bij tot ze geheel onder staan. Breng het water aan de kook en laat het 2 tot 3 uur zachtjes koken, tot het vlees gaar is. Spoel het af met heet water om zoveel mogelijk van het vet te verwijderen. Haal zoveel mogelijk van de botten uit het vlees.
  2. Doe in elke literpot 3 gekookte varkenspootjes met 1 spaans pepertje. Los in een andere kom het zout op in de azijn. Vul de potten met de azijn zodat het varkensvlees helemaal onder staat. Sluit de potten goed af en laat ze minstens drie dagen tot een week in de ijskast staan voordat je eraan begint.

Tip:

Laat ze minstens drie dagen in de ijskast staan - dan zijn ze het lekkerst. Je kunt ze koud eten, of laat de buitenkant krokant worden onder de grill, en geef er mosterd bij.

Potten steriliseren

Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren