Zuur-ingemaakte verse varkenspootjes

    Zuur-ingemaakte verse varkenspootjes

    1keer bewaard
    3uur10min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Vraag de slager om verse varkenspootjes en maak ze in volgens dit eenvoudige recept in Aziatische stijl. Het bezoek zal er dik van genieten. Denk eraan dat je twee gesteriliseerde literpotten met schroefdeksel nodig hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 varkenspootjes
    • 2 verse rode Spaanse pepertjes
    • 2 afgestreken eetlepels (30 g) zout
    • 450 ml wijnazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Leg de varkenspootjes in een grote roestvrijstalen pan, doe er water bij tot ze geheel onder staan. Breng het water aan de kook en laat het 2 tot 3 uur zachtjes koken, tot het vlees gaar is. Spoel het af met heet water om zoveel mogelijk van het vet te verwijderen. Haal zoveel mogelijk van de botten uit het vlees.
    2. Doe in elke literpot 3 gekookte varkenspootjes met 1 spaans pepertje. Los in een andere kom het zout op in de azijn. Vul de potten met de azijn zodat het varkensvlees helemaal onder staat. Sluit de potten goed af en laat ze minstens drie dagen tot een week in de ijskast staan voordat je eraan begint.

    Tip:

    Laat ze minstens drie dagen in de ijskast staan - dan zijn ze het lekkerst. Je kunt ze koud eten, of laat de buitenkant krokant worden onder de grill, en geef er mosterd bij.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren