Zuurkool en varkensvlees met gebakken appels

    (123)
    3 uur 10 minuten

    Een gemakkelijk recept voor varkensfilet, in Duitse stijl. Pas de hoeveelheid salie naar smaak aan.


    116 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 varkensfilet (één groot stuk)
    • 1 afgestreken theelepel salie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 pot (ca 800 g) zuurkool, uitgelekt
    • 1/2 appel
    • 1/2 ui
    • 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C.
    2. Wrijf het vlees in met salie, zout en peper. Leg het in een ovenschaal en bedek het met de helft van de zuurkool. Leg de appel en ui er bovenop met de open kant naar beneden en leg dan de rest van de zuurkool erop. Strooi de bruine suiker erover.
    3. Dek de ovenschaal af en bak 2 tot 3 uur in de voorverwarmde oven, tot het varkensvlees van binnen 70 C is.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (123)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties