Zoals in onderstaande te zien ben ik in dit recept redelijk matig met suiker, zeker als je het naast vergelijkbare recepten legt. Verder is het recept low-fat door het gebruik van karnemelk. Er is geen boter of olie toegevoegd. Het gebruik van volkorenmeel, havermout en vruchten maakt het bovendien een high-fibre hapje. Kortom, noem het een cake of een brood, het is in elk geval in veel opzichten lekker en gezond. En het is daarnaast ook nog eens snel en makkelijk te maken.
Kenners weten dat bananen pas lekker beginnen te worden als de groene kleur verdwenen is en de hele schil sproeten heeft. Dan is de nare wrange smaak verdwenen, is een deel van het zetmeel omgezet in suikers en ruikt en smaakt een banaan pas echt als een banaan. Het is helaas een precair punt. Laat zo'n banaan even te lang op de fruitschaal liggen en hij is overrijp, voorbij het punt van optimale smaak en te melig en zacht. Lekker duurt maar enkele dagen. Niettemin loont het de moeite af en toe een paar bananen teveel te kopen. Als je deze op tijd verwerkt kun je ze immers altijd gebruiken om dit uitstekende bananenbrood mee maken en dat gaat een stuk langer mee dan een banaan op de schaal. Als je je kunt beheersen tenminste...
Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?
Snelle manieren. Quick cook havermout hoef je niet te voren in de karnemelk te weken. Je kunt dus meteen naar stap 2. De voorbereiding kost dan slechts 10 minuten. - 26 nov 2009
Andere ingrediënten gebruikt. In plaats van abrikozen, dadels en cranberries, kun je ook rozijnen, krenten, noten en/of pijnboompitten gebruiken. - 26 nov 2009