Appeltaart

    Appeltaart

    203keer bewaard
    1uur25min


    283 personen hebben dit gemaakt

    Een echte Hollandse appeltaart, zonder een pakje kant-en-klaar appeltaartmix.... Altijd een succes op verjaardagen.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • voor het deeg
    • 250 gram bloem
    • 175 gr boter
    • 80 gr suiker
    • 2 eieren (1½ voor het deeg, ½ ei voor bestrijken)
    • 1 theelepel kaneel
    • voor de vulling
    • 1 kilo zure appels (elstar, goudreinet)
    • 50 gram suiker
    • 70 gram rozijnen
    • 3 theelepels kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel en 1½ ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de electrische mixer en later met je handen tot een soepel deeg.
    2. Rol ¾ van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24cm doorsnee).
    3. Verwarm de oven voor op 170°C.
    4. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de 50 gr suiker, de rozijnen en kaneel. Vul hiermee de taartvorm.
    5. Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.
    6. Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.

    Variaties

    Voeg een handvol (ongezouten) noten toe, bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, walnoten of een mix. Je kunt ook wat amandelspijs over de taartbodem verdelen en dan het appelmengsel daar bovenop. Heerlijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (30)

    van
    142

    Het receptuur van het deeg is perfect met 50grm meer bloem. Het is dan wat minder vochtig en werk perfect. Om het deeg wat kruidiger te maken is een toevoeging van een snufje peper ,zout en kardamon een hele verrijking Het is ook handig om het deeg 30 min in de koelkast te zetten voor gebruik, het werk dan een stuk prettiger omdat de boter weer een beetje hard word. - 14 sep 2012

    AmandaVermaat
    100

    heerlijke appeltaart, nog een tip voor het uitrollen van het deeg.2 stukken vershoudfolie,en ik heb dan die van ah euroshopper omdat die wat dikker is en minder plakt als die dunnere.Leg het deeg tussen de folie en rollen maar.Je trekt dan de bovenste folie er af en legt hem zo in de vorm.Zonder scheuren en plakken. - 03 jan 2013

    van
    77

    Dit recept deugt van geen kanten, veel te weinig en veel te nat deeg, veel teveel appelmix. - 05 nov 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren