Parmentier van foie gras

    Parmentier van foie gras

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Parmentier van foie gras

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr ganzen- of eendenlever, vers
    • 800 gr aardappels, geschild en in blokjes
    • 200 gr jonge spinazie, afgespoeld
    • 100 gr waterkers, afgespoeld en in reepjes
    • 4 eetlepels notenolie
    • 1 dl crème fraîche
    • 10 takjes platte peterselie, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een gietijzeren braadpan de aardappelstukjes op hoog vuur in de notenolie bakken. Het vuur lager zetten en in een afgesloten pan 1 uur laten garen.
    2. Als de aardappels gaar zijn knoflook, peterselie, waterkers en crème fraîche toevoegen. Zout en peper toevoegen, goed vermengen, de pan van het vuur halen en het aardappelmengsel 10 minuten in een gesloten pan laten rusten. De aardappels vervolgens met een vork grof pureren.
    3. Snijd 8 plakken foie gras van ong. 50 gram per stuk. Zout en peper erover strooien. Een niet-ingevette koekenpan met antiaanbaklaag goed heet laten worden en hierin de plakken foie gras 45 seconden per kant bakken.
    4. Schep een eetlepel puree op een bord, leg daarop een plak foie gras en daarop nogmaals een lepel puree. Verdeel de blaadjes jonge spinazie rondom de parmentier en sprenkel er een vinaigrette over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren