Kerriesoep met eieren en kokos

    Kerriesoep met eieren en kokos

    8keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met zulke soepjes doe je mij altijd veel plezier, vandaar dat ik hem hier plaats.

    8Marilyn8 Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 el pinda (arachideolie)- of zonnebloemolie
    • 2 grote uien, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, geperst
    • bosje koriander, stelen fijngesneden, blad geplukt
    • 1 1/2 el (goede kwaliteit) kerriepoeder (TOKO)
    • 1 blikje kokosmelk (100 ml)
    • 300 gr winterwortel, in 1/2 cm dikke plakken en die in vieren
    • 1 paksoi, in repen van 2 cm
    • 30 gr gemalen (gedroogde) kokos
    • 4 hardgekookte eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de ui op laag vuur 15 minuten zodat deze zacht wordt en licht goudbruin kleurt.
    2. Neem de helft van de ui uit de pan en houd apart.
    3. Voeg de knoflook, korianderstelen en het kerriepoeder toe aan de ui in de pan en bak nog even zachtjes mee.
    4. Voeg dan 1 liter water en de kokosmelk toe en breng tegen de kook aan.
    5. Voeg de wortel toe en kook op het laagste vuur in 7-9 minuten gaar.
    6. Voeg na 5 minuten de paksoi toe en kook mee.
    7. Breng de soep goed op smaak met zout en eventueel versgemalen peper.
    8. Rooster intussen in een droog verhitte koekenpan de kokos al omschuddend goudbruin en neem uit de pan, houd apart.
    9. Pel de eieren en snijd ze in kwarten. Leg in elke soepkom 1 in kwarten gesneden ei. Schenk de soep erop en bestrooi met de apart gehouden ui, kokos en het korianderblad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren