Tarte Tatin van Jacky

    Tarte Tatin van Jacky

    5keer bewaard
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Vele recepten gevonden maar na diverse aanpassingen het perfecte gevonden.

    trails Pays de la Loire, Frankrijk

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr margarine
    • 125 gr suiker
    • 5-6 appels
    • citroensap
    • lap bladerdeeg
    • (kaneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In vuurvaste vorm op fornuis de margarine smelten. Suiker toevoegen en goed mengen. Appels in 4 delen snijden, klokhuis verwijderen en schillen. Met de bolle kant in de vorm leggen. Iets citroensap erover doen en evt. een beetje kaneel. Oven aanzetten op 180˚.
    2. Ongeveer 20 minuten op een gemiddeld vuur de boter/suiker laten karamelliseren (goudbruine kleur).
    3. Vuur uit en deeg erover. Het teveel aan de zijkanten instoppen. Met vork enkele gaatjes erin prikken.
    4. Ongeveer 30 minuten in de oven. Uit oven halen en gelijk keren op een groot bord (let op: erg heet).
    5. Warm of lauw serveren, evt. met slagroom of een bolletje ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren