Tarte au citron van Jacky

    Ik zocht het perfecte recept en de diverse proeverijen hebben heel wat zure gezichten opgeleverd. Deze citroentaart is echter overheerlijk.

    trails

    Pays de la Loire, Frankrijk
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Lap pâte brisée (of gebruik dit recept)
    • 2 dl room
    • 100 gr suiker
    • 3 zakjes vanillesuiker
    • 5 eieren
    • rasp van 1 citroen
    • 1,5 dl citroensap
    • poedersuiker
    • slagroom en poedersuiker, als garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Oven op 180˚C voorverwarmen.
    2. Deeg in de vorm doen en er gaatjes er in prikken. 15 minuten blind bakken (met steunvulling). Daarna nog eens 10 minuten zonder de steunvulling bakken.
    3. Intussen de room, suiker, sap, rasp en eieren mengen. Over de gebakken bodem verdelen en in ongeveer 30 minuten gaar bakken in de voorverwarmde oven.
    4. Koud serveren met poedersuiker en een toef slagroom.

    pâte brisée

    Dit is zanddeeg (kruimeldeeg) voor een taartbodem, gemaakt van boter, bloem en suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren