Tartiflette

    Tartiflette

    8keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Via een vriendin aan dit recept gekomen en dit is HET succesnummer bij onze gasten.

    trails Pays de la Loire, Frankrijk

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3-4 aardappelen
    • 200 gr gerookte spekjes
    • 1 grote ui
    • 250 ml crème fraiche
    • 250 gr tartiflette kaas (Reblochon)
    • zout / peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Spekjes bakken. Uit pan halen en ui in spekvet bakken. Spekjes weer toevoegen. Even mengen en van vuur halen.
    2. Aardappelen schillen en in dunne schijfjes snijden met keukenmachine. Helft van de aardappelen in laagjes in een ovenvaste schaal. Af en toe wat peper en zout erover. Helft van het ui/spekjes mengsel erover verdelen. Helft van de crème fraiche erover. Daarna de 2e helft van de aardappelen erover.
    3. Magnetronfolie erover en 14 minuten in de magnetron op 900 watt.
    4. Rest van de ui/spekjes erover, daarna de rest van de crème fraiche. Kaas in plakken snijden en erover verdelen. Ongeveer 45-50 minuten in oven op 180˚.
    5. Lekker met een tomatensalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren