Inloggen Aanmelden

Pasteitjes

Zorg dat het deeg even 5 minuten in de koelkast heeft gelegen dan is het makkelijker vouwen. Om het af te wisselen kunt u ook kaas gebruiken of erwten samengevoegd met het gehakt of een andere groente die u lekker vindt (Voor een kaaspastei kunt u het beste 48 plus-kaas gebruiken).

queenrow Overijssel, Nederland

Ingrediënten
Porties: 10 

  • gehakt
  • vleeskruiden
  • peper
  • basilicum
  • 2 tomaten
  • paprika's (rood,oranje en geel)
  • 1 (rode) ui
  • knoflook (naar smaak)
  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries, 10 plakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Was en snijd de groenten. Doe de gesneden groenten in een kommetje en schenk 2 eetlepels olijfolie erbij. Goed roeren tot het lekker over elkaar verdeeld is.
  3. Bak het gehakt 2 minuten aan in een pan. Doe het groentemengsel erbij en bak nog even door.
  4. Op een schoon bord leg je 1 plakje deeg en schep het gehakt in het midden van het plakje deeg. Pak dan de punt aan je rechter-bovenkant en vouw het naar binnen over het gehakt. Dan pak je het onderste-rechter puntje van het deeg en vouw het precies zo dicht. Doe hetzelfde met de rest.
  5. Bak de pasteitjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties