Funco's zalmkoeken

    Funco's zalmkoeken

    6keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Viskoeken met zalm; een favoriet gerecht in het gezin.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 aardappels, geschild en in blokjes
    • 900 gr zalmfilet zonder graat

    • 200 gr paneermeel
    • 1/2 theelepel gekneusde rode chilischilfers
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 2 eieren
    • 1 ui, fijngesneden
    • 60 gr selderie, fijngesneden
    • 50 gr lente-ui, fijngesneden
    • 75 gr groene paprika, fijngesneden
    • 30 gr verse peterselie, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 125 gr boter
    • 125 ml plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. In een grote pan de aardappels onder gezouten water zetten, op een hoog vuur aan de kook brengen, het vuur vervolgens matig laag zetten, de pan sluiten en in ong. 20 minuten de aardappels gaar koken. Afgieten, in een grote kom scheppen en 1-2 minuten laten staan zodat de stoom kan ontsnappen. Pureren tot er geen stukjes meer zijn en in de koelkast koud laten worden.
    2. Terwijl de aardappels koken de zalmfilets in een grote, ondiepe pan onder licht gezouten water zetten. Op een matig hoog vuur tegen het kookpunt brengen. Als de pan suddert het vuur laag zetten en koken tot de zalm met een vork makkelijk uiteen te halen is en van binnen ondoorzichtig is (ong.10 minuten). Afgieten en in de koelkast koud laten worden.
    3. In een kom paneermeel, rode chilischilfers en knoflookpoeder vermengen. Apart zetten.
    4. Eieren, ui, selderie, lente-ui, groene paprika, peterselie en knoflook door de aardappelpuree roeren.
    5. De afgekoelde zalm met de vingers versnipperen en aan de gekruide aardappelpuree toevoegen. Zout en peper toevoegen en voorzichtig vermengen. Het mengsel verdelen in porties van 4 eetlepels groot en deze tot 1 cm dikke koeken kneden. Druk de viskoeken voorzichtig in het gekruide paneermeel en verdeel ze over een bord (niet stapelen!)
    6. In een grote koekenpan op middelhoog vuur boter en olie verhitten en hierin de viskoeken bakken tot het paneermeel aan beide kanten goudbruin is en de viskoeken van binnen heet zijn (3-4 minuten per kant).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren