Spekpannenkoeken

    Spekpannenkoeken

    8keer bewaard
    30min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou erg van pannenkoeken, maar dan vooral met spek. Lekker met schenkstroop.

    koekje Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gram zelfrijzend bakmeel
    • 5 dl (halfvolle) melk
    • 1 ei
    • snufje zout
    • 100 gr plakjes ontbijtspek
    • blokjes boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe het meel, de melk, het ei en wat zout in een kom en mix dit tot een glad geheel met een elektrische mixer.
    2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat hierin een klein klontje boter smelten. Leg dan een paar plakjes spek in de pan. Schenk een soeplepel beslag over het spek en draai de pan rond zodat de pannenkoek overal even dik en het spek bedekt is.
    3. Als de witte gedeelten in het beslag helemaal zijn opgedroogd, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant ongeveer net zo lang, tot de pannenkoek aan beide kanten lichtbruin en gaar is.
    4. Herhaal dit met de resterende spek en het beslag. Je kunt de pannenkoeken na het bakken goed warmhouden tussen twee borden, of op een bord in de oven op een lage temperatuur.
    5. Serveer warm met stroop!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren