Terrine van foie gras en vijgen

  1 uur

  Een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen. De foie gras wordt 24 uur gemarineerd in port en cognac, en smakelijk bijgestaan door in Earl Greythee geweekte vijgen. Het recept is eenvoudig en snel te bereiden, maar vergeet niet 2 dagen van tevoren te beginnen vanwege de marineer- en rusttijd!

  Olav

  Washington, Verenigde Staten
  7 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 400 gr ganzen- of eendenlever
  • 80 gr gedroogde vijgen
  • 5 cl cognac
  • 5 cl port
  • 1 zakje Earl Greythee
  • zout en versgemalen zwarte peper

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Snijd de foie gras in lengterichting doormidden en verwijder de nerf. Royaal met zout en peper bestrooien, in een afsluitbare schaal of bak leggen en port en cognac erbij schenken. Afgesloten 24 uur in de koelkast laten marineren.
  2. De vijgen in een kommetje met kokendheet water overgieten, het theezakje toevoegen en 30 minuten laten weken. Afgieten.
  3. De oven voorverwarmen op 120°C/gasstand 3. Haal de gemarineerde foie gras ut de koelkast en legt 1 helft in een ovenschaal. Verdeel daarover de geweekte vijgen en leg er vervolgens de andere helft foie gras op. Zet de schaal in en grotere ovenschaal met daarin een laagje water en schuif het geheel zo, au bain-marie, 20 minuten in de oven tot het midden van de foie grasterrine lauw is.
  4. Een schaal van dezelfde grootte als de schaal waarin de foie gras licht met water vullen. Haal de foie gras met schaal uit de oven en zet daar de met water gevulde schaal bovenop. Zet het geheel 24 uur in de koelkast, zodat de terrine geplet wordt en het vet eruit kan lopen.
  5. Voor serveren uit de koelkast halen en een halfuurtje bij kamertemperatuur laten staan. Serveren.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)