Warme foie gras met bananenchutney

    Warme foie gras met bananenchutney

    2keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk voorgerecht voor de feestdagen. De gebakken eendenlever wordt smaakvol aangevuld met een kruidige bananenchutney.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr ganzen- of eendenlever, vers
    • 1 ui, geschild en in fijne reepjes
    • 1 banaan, geschild en in ronde plakjes
    • 25 cl wittewijnazijn
    • 5 hele korianderzaadjes
    • 1 theelepel ketchup
    • 1 teentje knoflook, gekneusd
    • 2 theelepels sojasaus
    • geraspte schil van 1/2 citroen
    • 150 gr kristalsuiker
    • 1 eetlepel Grand Marnier (of 2 druppels Angostura bitter)
    • 1 theelepel worcestersaus
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. In een pan op matig heet vuur ui, citroenrasp en wittewijnazijn aan de kook brengen en laten koken tot het vocht verdampt is.
    2. Suiker toevoegen en al roerend bakken tot een dikke siroop ontstaat. Banaan, korianderzaad, ketchup, knoflook, sojasaus, Grand Marnier en worcestersaus toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en regelmatig roerend laten sudderen tot de chutney een dikke consistentie heeft. Let op dat de chutney niet aanbrandt. Breng de smaken van suiker en zout in evenwicht, laat de chutney afkoelen en zet hem 24 uur in de koelkast.
    3. Snijd de foie gras in 4 plakken van ong. 100 gr, strooi er zout en peper oer en bak ze in een niet-ingevette, hete koekenpn met antiaanbaklaag 45 seconden per kant.
    4. De foie gras uit de pan nemen en op voorverwarmde borden leggen. Het vet uit de pan vegen en de chutney op een matig tot laag vuur lauwwarm laten worden. Schep een lepel chutney naast elke plak foie gras en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren