Verrine met panna cotta van eendenlever

    Verrine met panna cotta van eendenlever

    2keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk rijke panna cotta op basis van foie gras, geserveerd in een feestelijk glaasje. De kleine porties zijn uitstekend geschik als aperitief of voorgerecht van een avondlang heerlijk "tafelen".

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 150 gr ganzen- of eendenlever, vers
    • 4 dl slagroom
    • 1 dl halfvolle melk
    • 3/4 theelepel zout
    • 1 mespuntje vierkruidenmix
    • versgemalen zwarte peper
    • 1/2 pot vijgenchutney

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. De gelatine in een grote kom koud water laten weken. De foie gras vermengen met slagroom, melk, zout en de vierkruidenmix.
    2. Schep de foie grasmix in een pan en verwarm deze op een matig hoog vuur. Daarbij met een garde kloppen, zodat het mengsel in beweging blijft. Als het mengsel heet is, maar nog niet kookt, de gelatine toevoegen en al roerend goed laten vermengen.
    3. Het mengsel door een zeef schenken, op smaak brengen met peper en in de verrines scheppen. Laten afkoelen en vervolgens afgedekt minstens 3 uur in de koelkast zetten. Serveer per persoon 1 of 2 verrines met daarbij de vijgenchutney.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren