Verrine van sint-jakobsschelp met 2 soorten paprika

    Verrine van sint-jakobsschelp met 2 soorten paprika

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een kleurrijk, origineel voorgerecht met de frisse kleur van verse paprika. Een licht en elegant begin van een feestelijk diner.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 rode paprika's, geschild, uiteinden en zaadlijsten verwijderd en in vieren
    • 2 gele paprika, geschild, uiteinden en zaadlijsten verwijderd en in vieren
    • 1 theelepel sherryazijn (vinaigre de Xéres)
    • 1 theelepel sesamolie
    • 6 sint-jakobsschelpen
    • olijfolie
    • een vleugje zout en versgemalen zwarte peper
    • 4 mespuntjes piment d'espelette (Baskische chilipeper)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Een pan lichtgezouten water aan de kook brengen en daarin de stukjes paprika in ong. 15 minuten gaarkoken Rode en gele paprika scheiden, in aparte bakjes doen en aan de rode paprika azijn toevoegen, en aan de gele sesamolie. 6 glaasjes vullen met rode paprika, 6 glaasjes met gele. In de koelkast zetten.
    2. Net voor serveren de sint-jakobsschelpen in vieren snijden en met een beetje olijfolie vermengen. Op een bord scheppen, op smaak brengen met zout en peper, piment d'espelette toevoegen en vermengen. Rijg aan elke cocktailprikker 2 stukjes sint-jakobsschelp en zet in elk glaasje een cocktailprikker. Per persoon 2 glaasjes serveren, 1 met rode paprika, 1 met gele paprika.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren