Preimousse met oosterse aspergepunten

    Preimousse met oosterse aspergepunten

    1keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Met deze feestelijk aperitieflepels heeft u een kleine, volle smaakmaker als opstart van een lange avond tafelen. Een verzorgde presentatie is het halve werk!

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 fijne stukken prei, alleen het wit, zeer fijngesneden
    • 1 klein bosje bieslook of 1 sjalotje, fijngesneden
    • 1 theelepel olijfolie
    • 12 cl extra dikke room
    • 12 verse groene aspergepunten
    • 1/2 theelepel milde kerriepoeder
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. In een koekenpan op laag vuur de olijfolie verhitten en daarin bieslook of sjalot fruiten tot deze kleurt. Prei, kerriepoeder, zout en peper en room toevoegen. Vermengen en op hoog vuur ong. 8 minuten laten sudderen. Overscheppen in een blender of keukenmachine en tot een fijne, gladde massa pureren. Eventueel meer zout en peper toevoegen en apart zetten.
    2. Een flinke scheut zout aan een pan kokend water toevoegen en daarin de aspergepunten in 3 minuten beetgaar koken. Met een schuimspaan uit de pan scheppen en in ijskoud water dompelen zodat ze mooi groen worden en het kookproces gestopt wordt. De aspergepunten moeten krokant blijven.
    3. In elke aperitieflepel een staartje preimousse leggen, daarover in lengterichting een aspergepunt en eventueel serveren met cocktailprikkers zodat het makkelijker te serveren is. Per persoon 2 lepels serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren