Mangochutney met blokjes foie gras

    Mangochutney met blokjes foie gras

    12keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze kleurrijke, verzorgde aperitiefjes zijn uitermate geschikt om een feestelijk diner mee te beginnen. De kruidige mangochutney is een uitstekende combinatie met de zachte, stevige smaak van de eendenlever.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr foie gras, halfgaar
    • 200 gr mango, geschild, pit verwijderd en in kleine stukjes
    • 1 eetlepel honing
    • 2 eetlepels wittewijnazijn
    • de geraspte schil en het sap van 1 limoen
    • stuk verse gemberwortel, geraspt
    • 1/2 steranijs
    • 2 kruidnagels
    • 3 groene kardemompeulen
    • 1 stokje kaneel
    • 4 korrels cubebepeper (lange peper uit Jakarta)
    • grof zeezout en piment d'espelette, versgemalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een pannetje honing en azijn aan de kook brengen. De stukjes mango, limoenrasp, limoenap en gember toevoegen. De kruiden in een theeei doen en aan het vruchtenmengsel toevoegen. Het geheel op een zacht vuurtje ong. 15 minuten tot een dikke chutney laten inkoken. Vervolgens van het vuur halen en laten afkoelen (theeei met kruiden nog niet verwijderen).
    2. De foie gras in kleine stukjes snijden. Een staartje chutney in de aperitieflepels leggen, daarop een blokje foie gras en dat bestrooien met grof zeezout en piment d'espelette.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren