Gekonfijte vijgen met pijnboompitten en eendenborst

    Gekonfijte vijgen met pijnboompitten en eendenborst

    8keer bewaard
    25min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een origineel, verzorgd voorgerecht waarmee u voor de dag kunt komen. Een smakencombinatie van zoet en hartig om de smaakpapillen wakker te schudden.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 gr verse vijgen
    • 15 gr citroensap
    • 15 gr sinaasappelsap
    • de schil van 1/2 sinaasappel, geraspt
    • 50 gr rietsuiker
    • 5 cl port (eventueel)
    • 25 gr pijnboompitten
    • 12 fijne reepjes gedroogde eendenborst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De vijgen in kleine stukjes snijden. Suiker, port, citroensap, sinaasappelsap en sinaasappelrasp toevoegen. Ongeveer 1 uur laten intrekken.
    2. De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 3 en daarin de pijnboompitten ong. 10 minuten roosteren. Daarbij af en toe doorroeren. Laten afkoelen.
    3. De vijgen op een laag vuurtje in ong. 15 minuten laten konfijten. Tegen het einde van de kooktijd de pijnboompitten toevoegen. De gekonfijte vijgen over de aperitieflepels verdelen en daar een dun reepje eendenborst op leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Is het recept gebaseerd op een vegetarische eend of zo. Dit is zeker een grap. Zoek ik een vegetarisch recept en dan krijg ik dit voorgeschoteld!!! - 15 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren