Mousse van rode paprika met komijngeitenkaas

Mousse van rode paprika met komijngeitenkaas

51keer bewaard
1uur20min


55 personen hebben dit gemaakt

Met deze feestelijke, verzorgde aperitieflepels heeft u een mooi, klein en licht begin van een uitgebreid diner. De zoete smaak van geroosterde paprika steekt heerlijk af tegen de iets scherpere geitenkaas.

Olav Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 1 kleine, verse geitenkaas
  • 1-2 rode paprika's (in totaal 125 gr geroosterd en uitgelekt vruchtvlees)
  • 50 gr dikke room
  • 1 ei
  • 10 gr komijnzaad
  • zout en peper
  • tabasco

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

  1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De paprika's in aluminiumfolie wikkelen en ong. 20 minuten in de oven leggen. Uit de oven halen, laten afkoelen, schil en zaadlijsten verwijderen en laten uitlekken. In totaal heeft u 125 gr uitgelekt vruchtvlees nodig. De ovenstand verlagen naar 90°C/gasstand 1/2.
  2. Paprika vermengen met ei en room. Op smaak brengen met zout, peper en tabasco. Vermaal 3/4 van het komijnzaad tot poeder en vermeng dit met het paprikamengsel. Verdeel het mengsel over een siliconen bakvorm met minstens 12 'bonbonsvormpjes' en schuif deze ong. 30 minuten in de oven.
  3. Laten afkoelen en de bakvorm even in het vriesvak zetten zodat de paprikavormpjes makkelijker te verwijderen zijn. Net voor serveren de vormpjes paprikamousse uit de bakvorm drukken en over de aperitieflepels verdelen. Met een scherp mes de geitenkaas in rondjes snijden, op de mousse leggen en bestrooien met wat zeezout en komijnzaad.

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

jeroenbalk
0

was moeilijk maar wel leuk - 14 jun 2011

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren