Boerenkool een beetje anders

    Boerenkool een beetje anders

    56keer bewaard
    50min


    34 personen hebben dit gemaakt

    Een boerenkool stamppot met een Frans smaakje. De stamppot wordt nog lekkerder door de toegevoegde prei, en ik serveer het met kruidenkaas (Boursin®), rookworst, speklapjes, geraspte kaas en augurken.

    Ali Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,5 kg aardappelen
    • 1 zak gesneden verse boerenkool
    • 1 flinke prei
    • 1 rookworst
    • 1 pond speklapjes (evtl. gemarineerd in ketjap)
    • pakje boursinkaas met knoflook
    • beetje geraspte kaas
    • beetje melk
    • augurken, zoetzuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de aardappelen (half onder water) samen met prei (in stukjes gesneden) en daarop de boerenkool met de rookworst op een zacht vuur gaar (ca. 30 minuten).
    2. Neem de worst eruit en snij deze in stukken.
    3. Intussen de (gemarineerde) speklapjes uitbakken.
    4. Stamp de aardappelen prei en boerenkool door elkaar en voeg eventueel wat melk toe zodat het een smeuïge massa wordt.
    5. Serveer per persoon op een bord een flinke schep stamppot, gegarneerd met de augurken, een stukje rookworst en spek.
    6. In het midden een stukje boursin steken.
    7. Eventueel nog wat jus (uit een pakje) erover en wat geraspte kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    Aquawim
    van
    5

    Heerlijk - 02 dec 2010

    Nanda
    van
    4

    mmmm!! zo lust ik boerenkool erg graag! Veel boursin erdoor, daar wordt het lekker romig van. - 10 dec 2009

    stroopwafel
    0

    Heerlijke stamppot! Ik heb de boursin al door de stamppot geroerd, lekker smeuïg :-) Daarna nog bestrooid met geraspte kaas en geserveerd met rookworst. Lekker!! - 03 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren