Roodbaars met chorizo en inktvis

    Roodbaars met chorizo en inktvis

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Roodbaars geïnjecteerd met peterselie en knoflook, knapperige chorizo en inktvis, schuim van kokkels.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 roodbaarsfilets met huid
    • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
    • ½ bos peterselie, uitsluitend de blaadjes
    • 50 cc. plantaardige olie
    • zout
    • 2 verse chorizoworstjes
    • 500 gr inktvis tubes in dunne ringen
    • bloem, olie, zout
    • 250 gr verse kokkels
    • plantaardige olie
    • 1 gesnipperde sjalot
    • droge witte wijn
    • 150 gr roomboter
    • 2 eidooiers
    • 1 ei

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Werkwijze
    2. roodbaarsfilets op graten en ander ongerechtigheden controleren
    3. knoflook in wat olie zachtjes zonder kleuren aanfruiten; afgezochte gewassen blaadjes peterselie toevoegen en deze kort meefruiten
    4. rest van de olie toevoegen en het geheel in de blender pureren
    5. vul een injectiespuit met de peterselie-knoflook olie en injecteer hiermee het blanke vlees van de roodbaars
    6. leg de roodbaarsfilets met de huidzijde naar boven in een met olie ingevette braadslede en zout ze licht
    7. snijd de chorizo in dunne plakjes en bak deze in een droge koekenpan uit tot knapperige chips; laat ze op keukenpapier uitlekken en bewaar de vrijgekomen olie
    8. was de kokkels zorgvuldig
    9. bak de kokkels met de sjalot in wat olie kort aan; blus af met de witte wijn en wacht tot alle kokkels open zijn; gooi het geheel op een zeef en bewaar het kookvocht !!
    10. smelt de boter en verwijder de vaste bestanddelen; houdt de boter lauwwarm
    11. Afwerking
    12. verwarm de roodbaars in een voorverwarmde oven tot deze juist gaar
    13. klop 1 dl. van het afgekoelde kokkelkookvocht met het ei en de eierdooiers met een garde los; klop het vervolgens “au bain marie” op tot het geheel juist gebonden is; voeg dan al kloppend - langzaam schenkend - de gesmolten boter toe
    14. doe de saus in de slagroom kidde, sluit af en schroef 1 capsule op; schud enkele malen zorgvuldig en bewaar de saus lauwwarm (beneden 50° C.)
    15. bloem de inktvisringen licht en frituur ze goudbruin en knapperig; zout ze licht
    16. dresseer de vis voorzichtig op voorverwarmde borden; werk af met het schuim, wat van de chorizo olie, chorizo chips en de knapperige inktvis, direct serveren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren