Pannenkoekjes met kweeperen en boerenjongensijs

    Pannenkoekjes met kweeperen en boerenjongensijs

    2keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kabouterpannenkoekjes met kweeperencompote en boerenjongensijs

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 300 gr kabouter pannenkoekenmix
    • 3 eieren
    • 4 dl karnemelk
    • 75 gr amandelpoeder
    • 2 kleine handappels, geschild in kleine blokjes (brunoise)
    • kaneel
    • 750 gr kweepeer
    • 100 gr rietsuiker
    • boerenjongensijs
    • (poeder-) suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Werkwijze
    2. klop een stevig beslag van de pannenkoekenmix, eieren en karnemelk en meng er vervolgens de amandelpoeder, de appelblokjes en een snuif kaneel door
    3. bak van het beslag in roomboter kleine pannenkoekjes: “drie in de pan” !!; zorg dat je er drie per persoon hebt
    4. de kweeperen schillen, klokhuis verwijderen en het vruchtvlees in ”wigjes” snijden; kweepeer met de suiker en wat water aan de kook brengen en tot een mooie compote koken (circa 45 minuten); afproeven en afsmaken
    5. Afwerking
    6. verwarm de pannenkoekjes voor het serveren
    7. stapel op borden een pannenkoekje, een bolletje ijs, opnieuw een pannenkoekje, een bolletje ijs en dek af met een pannenkoekje; bestrooi met (poeder-) suiker
    8. serveer er de kweeperencompote naast

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren