Garithes yiouvetsi

    (80)

    Deze klassieke Griekse garnalenschotel wordt gebakken in een tomatensaus en afgemaakt met feta. Redelijk snel en simpel om te bereiden. Het is heerlijk bij pilaf rijst en een krokant broodje.


    76 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 1 middelgrote ui, zeer fijngesneden
    • 75 gr lente-ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 350 gr tomaat, geschild en in stukjes
    • 125 ml droge witte wijn
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 eetlepel verse oregano, fijngesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 kg grote ongekookte garnalen, gepeld
    • 100 gr feta, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin de ui sauteren tot deze doorzichtig is. Lente-ui en knoflook toevoegen en 2 minuten onder frequent roeren meebakken. Tomaat, wijn, het merendeel van de peterselie, oregano, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Afdekken en 30 minuten zachtjes laten sudderen.
    2. De oven voorverwarmen op 240°C/gasstand 9.
    3. 1/2 van de saus over de bodem van een grote ovenschaal verdelen. De garnalen gelijkmatig over de saus verspreiden en de resterende saus erover schenken. Bestrooien met feta.
    4. 10-15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de garnalen roze zijn en de feta gesmolten en lichtbruin is. Resterende peterselie erover strooien en direct serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (80)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties