Tiramisu

    Tiramisu

    123keer bewaard
    40min


    91 personen hebben dit gemaakt

    Zelf gemaakt in kookworkshop, om je vingers bij af te likken... Wij hebben het op een platte schaal gemaakt, maar kan ook heel mooi in een glazen rechthoekige bakvorm. Ontstaan in Italië als ontbijtgerecht, wij kennen het als nagerecht.

    Ada Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 pakje (Italiaanse) lange vingers (200 gr)
    • 3 dl espresso of andere sterke koffie, gezoet
    • 1½ dl amaretto
    • 100 gr basterdsuiker
    • 500 gr mascarpone
    • 2 theelepels cacao
    • 1/4 liter slagroom
    • het merg uit 1 vanillestokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Koffie zetten en af laten koelen
    2. Meng de afgekoelde koffie met de amaretto.
    3. Week de lange vingers hierin.
    4. Klop de mascarpone los met het vanillemerg en de suiker.
    5. Klop de slagroom stijf en meng die door het mascarponemengsel.
    6. Vet een rechthoekige schaal dun in, leg op de bodem een laagje geweekte lange vingers, hierop een dikke laag van het mascarponemengsel en herhaal dit tot de lange vingers op zijn. De bovenste laag moet mascarpone zijn.
    7. Laat in de koelkast, afgedekt met vershoudfolie, minstens 12 uur opstijven.
    8. Neem de tiramisu uit de koelkast en bestrooi hem door een zeefje met de cacao.
    9. Gelijk na een uurtje in de koelkast eten is ook geen probleem hmmmmmmm

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Ada
    van
    19

    HMMMMMMM - 13 dec 2009

    AnitaHeiblom
    6

    Lekker! - 22 jan 2013

    van
    5

    Ada bedankt voor deze recept ik heb e al zin in. GROETJEs - 10 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren