Carpaccio

    Carpaccio

    29keer bewaard
    15min


    38 personen hebben dit gemaakt

    De klassieke carpaccio met een twist. Heerlijk als voorgerecht voor het kerstdiner, of bij een ander speciaal etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eieren
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 3 eetlepels vers citroensap
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 230 ml plantaardige olie
    • 2 scheutjes hete saus (b.v. tabasco), of naar smaak
    • 3 eetlepels worcestersaus
    • zout en peper naar smaak
    • 250 gram bevroren rauwe ossenhaas (carpaccio)
    • 1 eetlepel kappertjes
    • 1 citroen, in partjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng in een blender de eieren, mosterd, citroensap, een snufje zout en een scheutje tabasco. Dek af en mix in pulse stand. Zet dan de blender op medium snelheid en laat draaien terwijl je de olijfolie en daarna de plantaardige olie erdoor schenkt in een gelijkmatige straal totdat het mengsel zo dik is dat het aan de achterkant van een metalen lepel blijft hangen. Schenk de worcestersaus erdoor en mix nog 10 seconden door. Proef het mengsel en voeg zout toe indien nodig.
    2. Leg de bevroren ossenhaas in een halve cirkel op een schaal. Schenk de saus over het vlees. Garneer met kappertjes en versgemalen zwarte peper en knijp er een beetje citroensap over uit. Laat 5 minuten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Lekker en voor herhaling vatbaar - 29 jan 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren