Bisoncarpaccio met walnoot en champignons

    Bisoncarpaccio met walnoot en champignons

    1keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bisonvlees is heerlijk mals, zacht van smaak, boordevol ijzer en van nature vetarm. Een elegant voorgerecht, met de volle, aardse smaken van champignons en walnoot, een zoutige kaas en de zure frisheid van balsamico en citroen.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 800 gr bisonfilet
    • het sap van 2 citroenen
    • 120 gr Parmezaanse kaas (aan een stuk)
    • 120 gr champignons
    • 12 walnoten
    • 3 takjes kervel
    • 4 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 eetlepels walnotenolie
    • 2 eetlepels balsamico
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Wikkel het stuk bisonvlees stevig in een stuk keukenfolie en leg dit vervolgens 1 uur in de diepvries.
    2. Leg 6 serveerborden in de ijskast. Klop citroensap op met balsamico, wat zout en vervolgens de 2 soorten olie. Smeer deze vinaigrette met een kwastjes over de serveerborden.
    3. Haal het stuk vlees uit het keukenfolie en snijd het in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de plakjes (deels dakpansgewijs) over de borden.
    4. Sprenkel een beetje van de resterende vinaigrette over het vlees, dek elk bord af met een stuk keukenfolie en zet ze vervolgens weer 30 minuten in de koelkast.
    5. Net voor serveren de champignons schoonmaken, in hele dunne plakjes snijden en besprenkelen met wat citroensap. Hak de walnoten grof.
    6. Neem vervolgens het stuk Parmezaanse kaas, houd dit boven elk bord en snijd er met een dunschiller een aantal plakjes af. Verdeel champignons, walnoot en Parmezaanse kaas gelijklatig over het vlees en strooi er als laatste wat kervel over. Serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren