Oosterse steengrill met rundercarpaccio

    Oosterse steengrill met rundercarpaccio

    2keer bewaard
    2uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Voor een gezellig avondje tafelen hier een alternatief voor gourmet en fondue. Let op: het vlees moet 2 uur marineren alvorens het te gebruiken.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 gr rundercarpaccio
    • 6 grote champignons
    • 1 bosje krulpeterselie
    • Voor de marinade
    • 2 eetlepels koolzaadolie
    • 1 eetlepel sesamolie
    • 4 eetlepels lichte sojasaus
    • 5 eetlepels rijstazijn
    • 1 eetlepel rijstwijn (of droge Xérèswijn)
    • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
    • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
    • 1 stukje gember, geraspt
    • 1 stronk prei, alleen het wit, zeer fijngesneden
    • het sap van 1 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur10min  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade. Verdeel de plakjes rundercarpaccio over een grote, ondiepe schaal en schenk er de marinade over. Laat het vlees 2 uur in de koelkast marineren.
    2. Net voor u aan tafel gaat de champignons schoonborstelen, in dunne plakjes snijden en samen met de peterselie aan de schaal met vlees toevoegen.
    3. De steengrill voorverwarmen en plakjes vlees naar smaak laten garen. Ook champignons en prei uit de marinade kunnen op de steengrill gegaard worden. Serveren met rijst en gesauteerd spinazieblad met sesamzaad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren