Bananencarpaccio met stracciatellaroom

    Bananencarpaccio met stracciatellaroom

    14keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een snel dessert op basis van klassieke ingrediënten, maar in een modern jasje.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 bananen
    • 100 gr chocolate chips (eventueel in grove stukjes)
    • 2,5 dl slagroom
    • 80 gr mascarpone
    • 20 gr glaceersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De bananen in lengterichting in drieën snijden en daarna de schil verwijderen.
    2. De slagroom stijf kloppen. Mascarpone en glaceersuiker toevoegen en flink kloppen zodat de mascarpone goed in de slagroom wordt opgenomen. Als laatste de chocolate chips toevoegen.
    3. Voor elke carpaccio 1 plak banaan op een bordje leggen. Hierop een laagje slagroom aanbrengen, vervolgens een plak banaan, slagroom en als laatste een plak banaan. Schuif de borden 1 uur in de ijskast en serveer het dessert met een kommetje warme chocoladesaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren