Aardbeiencarpaccio met muntpesto

    (1)
    30 minuten

    Een heerlijk kleurrijk, geurig nagerecht. De pesto is extra lekker als u hem een paar een van tevoren bereid en in de koelkast laat staan.

    Olav

    Washington, Verenigde Staten
    7 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr aardbeien
    • balsamicocrème
    • Voor de muntpesto
    • 40-50 gr verse munt
    • 40 gr pijnboompitten
    • 100 ml extra virgin olijfolie
    • 3 eetlepels citroensap
    • 3 eetlepels fijne kristalsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Met een vijzel de blaadjes munt en pijnboompitten vermalen. Citroensap toevoegen, vervolgens beetje bij beetje de olijfolie en onderwijl de massa met de vijzel in beweging houden. Op smaak brengen met suiker en gekoeld bewaren.
    2. De aardbeien wassen, laten uitlekken en in dunne plakjes snijden. Over de borden verdelen, een sliertje balsamicocrème erover schenken en in het midden van het fruit een schepje muntpesto.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    fokke123
    van
    3

     -  05 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties