Carpaccio van sint-jakobsschelp met oogmeloen

    Carpaccio van sint-jakobsschelp met oogmeloen

    5keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een elegant voorgerecht in lichte tinten waarin de verschillende smaken elkaar goed in evenwicht houden. Voor een meer nadrukkelijke smaakbeleving kunt u ook geraspte Parmezaanse kaas, koriander of basilicum erover strooien.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 gr oogmeloen, geschild en in dunne schijfjes
    • 200 gr sint-jakobsschelpen, in dunne plakjes
    • 2 limoenen, schil verwijderd en in partjes verdeeld
    • het sap van 1 limoen
    • 1/2 theelepel geraspte limoenschil
    • 4 eetlepels olijfolie
    • grof zeezout en versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Klaar in:40min 

    1. Olijfolie en geraspte schil en sap van limoen vermengen. Neem 4 borden en verdeel daarover de plakjes meloen, verdeel daar vervolgens de plakjes sint-jakobsschelp over en schenk daar het mengsel van olijfolie en limoen over. Zout en peper erover strooien, wat partjes limoen erover verdelen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren