Ribstuk met knoflook

    Ribstuk met knoflook

    10keer bewaard
    1uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een snelle, eenvoudige marinade en een heerlijk stuk vlees. Eigenlijk zou ik dit recept geheim moeten houden, maar ik moet het gewoon delen!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 1 (5 kg) runder ribstuk
    • 10 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 theelepels zout
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper
    • 1 1/2 theelepel gedroogde tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Leg het braadstuk met de vettige kant naar boven in een braadslee.
    2. In een kopje knoflook, olijfolie, zout, peper en tijm vermengen. Het mengsel over de vettige bovenkant van het vlees smeren en het vlees op kamertemperatuur laten komen (niet langer dan 1 uur).
    3. De oven voorverwarmen op 260°C/gasstand 9.
    4. Het braadstuk 20 minuten in de voorverwarmde oven roosteren. De temperatuur vervolgens verlagen tot 160°C/gasstand 3, en nogmaal 60-75 minuten roosteren. Voor medium rare moet de vleestemperatuur van binnen 55°C zijn.
    5. Laat het vlees 10-15 minuten rusten alvorens het in plakken te snijden, zodat het vleessap behouden blijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Matahari1966
    0

    - Gewaardeerd op - 13 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren