Indische pasteitjes

    Indische pasteitjes

    11keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn kleindochters en de rest van de familie zijn er gek op. Probeer voor de bereiding een "treintje" van twee of drie te maken, bij voorbeeld
    1. rollen van het deeg in de pasta machine,
    2. vullen van de deegcirkels.
    3. frituren van de gevulde pasteitjes.
    Je kunt het ook alleen doen maar denk er dan over na in welke volgorde. De vulling kan de avond tevoren worden gemaakt. Voor de verwerking even de kou eruit werken.

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • boemboe vulling
    • 1 el boter
    • 1 tl trassie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 el ketoembar
    • ½ el djinten
    • 1 tl peper
    • 3 tl djahé
    • ¼ tl sereh
    • 5 tenen knoflook
    • overige vulling
    • 250 g gehakt half om half
    • 250 g gehakt kip
    • 200 g gehakt garnalen
    • 1 handvol fijngesneden prei
    • 1 handvol fijngesneden platte peterselie
    • 50 g wortel, julienne geraspt
    • 1 handvol fijngesneden selderijgroen
    • 2 djeroek poeroet bladeren
    • 1 tl asemwater
    • 1½ dl kippenbouillon tablet
    • 1½ dl water
    • 2 tl suiker
    • 1 el bloem
    • 50 g mihoen, geweld in heet water
    • zout
    • deeg
    • 500 g tarwebloem
    • 100 g boter
    • ½ tl zout
    • 2 tl suiker
    • 2 eieren
    • olie om te frituren
    • materiaal
    • pasta machine
    • pastei klem (knijper)
    • uitsteek ring

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. De kruiden (niet de prei, peterselie, wortel, selderij, en bladeren) worden fijngestampt, in boter opgebraden.
    2. De verschillende soorten gehakt toevoegen en rul braden.
    3. Daarna de prei, peterselie, selderij, djeroek poeroet bladeren, wortel en het asemwater toevoegen.
    4. Laat dit samen doorbraden.
    5. Als dit vrijwel gaar is voeg dan de kippenbouillon tablet en 1½ dl water toe.
    6. Voeg 2 theelepels suiker toe.
    7. Strooi de bloem over het mengsel om dit een weinig te laten binden.
    8. Laat de mihoen in heet water wellen, laat ze uitlekken en knip de sliertjes eventueel kleiner.
    9. Voeg dit bij het gehakt en roer het geheel nogmaals goed.
    10. Laat alles goed afkoelen.
    11. Deeg:
    12. Bloem en zout in een kom storten.
    13. Eieren, boter en 1-2 deciliter koud water toevoegen en snel met koele hand tot een deeg kneden.
    14. Deeg op met bloem bestoven werkblad uitrollen tot dunne lap van ½ centimeter dikte (of door pastamachine draaien t/m dikte 4). Hieruit cirkels van 12 cm steken.
    15. Afwerking:
    16. Deegcirkel op de deegklem leggen.
    17. Lepel vulling op de deegcirkel leggen en deegcirkel dichtknijpen.
    18. Doorgaan tot vulling of deeg op is.
    19. Voorzichtig: leg gevulde deegcirkels op bak papier, niet op elkaar en niet met elkaar in aanraking.
    20. Frituurvet verhitten tot 175° C (niet te warm).
    21. Pasteitjes in hete vet mooi lichtbruin en krokant bakken.
    22. Laten uitlekken op keukenpapier.
    23. Serveren met Chili saus (toko).
    24. Opbrengst ± 50 stuks.

    Indische Pasteitjes Jan

    Dit recept is niet echt moeilijk, wel bewerkelijk. Ik maak gebruik van hulpmiddelen zoals een pasteiklem, een uitsteekring en een pastamachine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren