Spinazietaart

    Spinazietaart

    41keer bewaard
    1uur15min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Een snel te maken hartige taart van bladerdeeg, spinazie en ricotta. Heel simpel, ook lekker voor kinderen.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 ui
    • Olie, om in te bakken
    • 250 gr diepvries spinazie (ontdooid)
    • zout en peper, naar smaak
    • 250 gr ricotta
    • 30 gr geraspte kaas (parmigiano)
    • 1 ei
    • Bladerdeeg (6 kleine velletjes, of 1 groot vel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Snij de ui heel dun. Bak de ui in een pan met de olie. Zodra de ui verkleurt, voeg de spinazie toe aan de pan met zout en peper. Bak 15 minuten. Roer af en toe.
    2. Voeg nu de ricotta en de kaas toe. Kook nog een paar minuten . Doe het vuur uit. Laat het mengsel afkoelen en voeg dan het ei toe. Roer alles goed door.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Bekleed een ovenschaal met het bladerdeeg en zorg dat er deeg aan de zijkanten zit. Doe het spinaziemengsel uit de pan erin.
    5. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    4

    Ik heb in plaats van diepvriesspinazie 600 gram verse spinazie genomen. Met 4 volwassenen heerlijk gegeten! - 14 apr 2015

    Chantal
    van
    2

    Echt een lekkere hartige taart! Dit is een authentiek Italiaans recept. Ik vond de combinatie spinazie/ricotta echt heerlijk. En supersimpel om te maken. - 14 nov 2014

    van
    1

    Lekker! De kinderen vonden het ook lekker! - 12 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren