Forelcarpaccio met preisalade

    Forelcarpaccio met preisalade

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een geraffineerd, verzorgd voorgerecht dat fijn van smaak is en een aangename variant op meer traditionele voorgerechten met bijvoorbeeld zalm.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote, dungesneden plakken forel
    • 2 stengels prei, alleen het wit, fijngesneden
    • 1 flinke hand gemengde sla (veldsla en rucola)
    • 1 flinke hand alfalfa
    • zout en peper
    • olijfolie
    • wittewijnazijn met framboos
    • truffelroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. De gesneden prei aan een pan lichtgezouten, kokend water toevoegen en 10 minuten laten blancheren. Afkoelen in een pan ijskoud water en laten uitlekken.
    2. Prei, veldsla en rucola vermengen. Van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wittewijnazijn en zout en peper een vinaigrette maken en een gedeelte hiervan door de salade scheppen.
    3. In het midden van elk bord een hoopje preisalade leggen. Leg een hele plak vis over de salade, zodat deze er helemaal onder zit. Leg op de vis een plukje alfalfa en schenk hier een beetje vinaigrette over. Maak het bord af met een heel fijn scheutje vinaigrette om de salade met vis heen en wat drupjes truffelroom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren