Eendenborstcarpaccio met citrusvrucht

    Eendenborstcarpaccio met citrusvrucht

    1keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een origneel en snel voorgerecht waarin het zoete, mals vlees een lekker tegenwicht krijgt van sappige partjes, scherpe citrusvrucht.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eendenborstfilets
    • 2 citroenen
    • 1 sinaasappel, geschild en in partjes verdeeld
    • 1 grapefruit, geschild en in partjes verdeeld
    • 1 bosje bieslook, fijngesneden
    • 1 bosje kervel, fijngesneden
    • 1 sjalotje, versnipperd
    • 4 eetlepels olijfolie
    • zout en versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Klaar in:50min 

    1. Wikkel de eendenborstfilets in een stuk keukenfolie en leg ze 15 minuten in de diepvries. Snijd de filets vervolgens in zeer dunne plakjes.
    2. De citrusvruchten wassen en de schillen raspen. De citroenen uitpersen en vermengen met fijngesneden sjalotje, bieslook en kervel, olijfolie en gerapste citrusschil.
    3. Schenk de saus over de plakjes eendenborst, strooi er naar smaak zout en peper over en laat de eendenborst 30 minuten marineren.
    4. Net voor serveren partjes sinaasappel en grapefruit over de borden verdelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren