Tonijncarpaccio met puree van groene asperges

    Tonijncarpaccio met puree van groene asperges

    4keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijke tonijnfilet met een zachte puree van groene asperges.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 plakken tonijnfilet van 100 gr per stuk
    • het sap van 1 citroen
    • 30 groene asperges
    • 3 cl balsamico
    • 20 gr gekonfijte gember, fijngesneden
    • 1 ui, versnipperd
    • olijfolie
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Leg de plakken tonijnfilet tussen 2 vellen bakpapier en druk of sla ze met een keukenrol zo plat mogelijk. Op smaak brengen met zout, peper en olijfolie. In de koelkast leggen.
    2. 2 asperges apart houden die (rauw) in stukjes worden gesneden en even snel in de olijfolie worden aangebraden. De rest van de asperges in flinke stukken snijden en in de olijfolie fruiten met ui, op een matig hoge vlam een scheut water erover schenken en bijna helemaal droog laten koken. Als de asperges gaar zijn in een mixer tot een puree vermalen en gekonfijte gember en balsamico erdoor roeren. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
    3. Vermeng een scheutje balsamico, olijfolie en het citroensap tot een vinaigrette en leg hier de plakken tonijn in.
    4. Schep in het midden van elk bord een lepel aspergepuree en leg daar een plak tonijn overheen. Omcirkel het gerecht met een lijntje vinaigrette.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren