Garnalen in citrus-knoflook marinade

    Garnalen in citrus-knoflook marinade

    67keer bewaard
    10min


    195 personen hebben dit gemaakt

    Een heel eenvoudige marinade voor garnalen die heerlijk sappig op de barbecue geroosterd worden. Ik heb ze ook wel eens met de marinade gebakken en de saus over de pasta gebruikt of om met een krokant broodje op te vegen!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 110 ml olijfolie
    • 1 eetlepel Franse mosterd
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • het sap van 1 citroen
    • het sap van 1 sinaasappel
    • 1 theelepel gedroogde basilicum, of naar smaak
    • 2 eetlepels witte wijn (eventueel)
    • 30 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een glazen schaal olijfolie, mosterd, knoflook, citroensap, sinaasappelsap, basilicum en witte wijn mengen. De garnalen al roerend een laagje marinade geven. Afdekken en 1 uur laten intrekken.
    2. De barbecue goed heet laten worden.
    3. De garnalen aan vleespennen rijgen en 3-5 minuten op de barbecue roosteren tot ze roze zijn. Tijdens het garen eenmaal omdraaien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    7

    Deze gemarineerde garnalen van de bbq waren overheerlijk! De volgende barbecue maak ik ze weer. - 29 jun 2010

    JennyWijnen
    6

    Hallo, weet iemand hoeveel garnalen ik bij dit recept nodig heb? Alvast mijn dank, Jenny - 03 jan 2014

    EddyBernaert
    3

    Zeer lekker scampi's blijven echt mals en zijn lekker van smaak enig probleem iedereen lust ze - 31 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren