Inloggen Aanmelden

Garnalen in citrus-knoflook marinade

  • 4beoordelingen
  • 50keer bewaard
  • 10min

Een heel eenvoudige marinade voor garnalen die heerlijk sappig op de barbecue geroosterd worden. Ik heb ze ook wel eens met de marinade gebakken en de saus over de pasta gebruikt of om met een krokant broodje op te vegen!

kathie

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 110 ml olijfolie
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • het sap van 1 citroen
  • het sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel gedroogde basilicum, of naar smaak
  • 2 eetlepels witte wijn (eventueel)
  • 30 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

  1. In een glazen schaal olijfolie, mosterd, knoflook, citroensap, sinaasappelsap, basilicum en witte wijn mengen. De garnalen al roerend een laagje marinade geven. Afdekken en 1 uur laten intrekken.
  2. De barbecue goed heet laten worden.
  3. De garnalen aan vleespennen rijgen en 3-5 minuten op de barbecue roosteren tot ze roze zijn. Tijdens het garen eenmaal omdraaien.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

victor
van
7

Deze gemarineerde garnalen van de bbq waren overheerlijk! De volgende barbecue maak ik ze weer. - 29 jun 2010

JennyWijnen
2

Hallo, weet iemand hoeveel garnalen ik bij dit recept nodig heb? Alvast mijn dank, Jenny - 03 jan 2014

EddyBernaert
2

Zeer lekker scampi's blijven echt mals en zijn lekker van smaak enig probleem iedereen lust ze - 31 aug 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties