Zalmcarpaccio met citrusroom

    Zalmcarpaccio met citrusroom

    11keer bewaard
    48min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Plakjes zalm met een heerlijke frisse roomsaus.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 plakjes gerookte zalm
    • 1 grapefruit
    • 2 sinaasappels
    • 1 eetlepel dille, fijngesneden
    • 2 dl dikke room
    • 2 velletjes gelatine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:48min 

    1. Laat de velletjes gelatine in koud water weken.
    2. De sinaasappels en grapefruit uitpersen. Breng het vocht aan de kook en voeg de gelatine toe. Goed mengen. Voeg de room toe en zeef de saus boven een pan.
    3. Klop de citrusroom op en zet hem 30 minuten in de koelkast (of schenk de room in een slagroomspuit, sluit deze af, schud de slagroom goed en zet de spuit 30 minuten in de koelkast).
    4. Verdeel de plakjes zalm over de borden en spuit er wat citrusroom over. Dille erover strooien alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren