Carpaccio van gemarineerde kabeljauw

    Carpaccio van gemarineerde kabeljauw

    7keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een licht voorgerecht met een stevige smaak dat razendsnel voorbereid is en dan alleen even op smaak moet komen in de koelkast.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 gerookte kabeljauwfilets
    • 150 gr gemengde salade
    • 10 gekonfijte tomaatjes, in kleine stukjes
    • 1 limoen
    • 1 scheutje balsamico
    • 8 cl olijfolie
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de kabeljauwfilets in zeer dunne plakjes en verdeel deze over 4 borden.
    2. Pers de limoen uit en vermeng het sap met olijfolie, zout en peper.
    3. Leg de plakjes kabeljauw in de vinaigrette en voeg de gekonfijte tomaatjes toe. Dek elk bord apart of met een stuk keukenfolie en laat ze 20 minuten in de koelkast marineren.
    4. Schenk een scheutje vinaigrette, olijfolie, zout en peper over de salade, schep het door elkaar en leg op elk bord carpaccio een schep salade. Serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren