Truffelravioli

    Truffelravioli

    2keer bewaard
    42min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een luxe, verrassend voorgerecht dat evengoed snel en eenvoudig te bereiden is.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor het raviolideeg
    • 250 gr bloem
    • 3 kleine eieren
    • Voor de vulling
    • 25 gr truffels
    • 1 bosje krulpeterselie
    • 2 flinke handen spinazie
    • 1 klein sjalotje
    • 2-3 eetlepels dikke room
    • boter
    • Voor saus en garnering
    • 1 middelgrote truffel
    • schil van een truffel
    • een paar takjes bonenkruid
    • dikke room
    • boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

    1. Vermeng bloem met 2 eieren en vervolgens eierdooier en voldoende water om een stevig, soepel deeg te vormen. Maak het deeg tot een bol en laat deze tijdens het bereiden van de overige ingrediënten rusten.
    2. Alle steeltjes van peterselie en spinazie verwijderen, tot alleen de blaadje overblijven en blancheer peterselie en spinazie apart in een beetje gezouten water. Laten afkoelen en goed aandrukken zodat ze zoveel mogelijk vocht verliezen.
    3. Sjalotje schillen, fijnsnijden en in boter fruiten. De grof gehakte truffel en de room toevoegen, licht aan de kook brengen en dan spinazie en peterselie toevoegen. Vermengen, op smaak brengen met zout en peper ten fijnsnijden.
    4. Het raviolideeg neerslaan en in 8 stukken verdelen. 1/8 van de vulling in een bolletje op elk stukje deeg leggen en dit met een stansmes uitsnijden.
    5. Het deeg met een licht vochtig kwastje bevochtigen, het deeg dubbelvouwen en aandrukken zodat er geen lucht meer in de ravioli zit. Bloem erover strooien en apart zetten.
    6. Een grote pan met gezouten water aan de kook brengen. Als het water kookt de ravioli toevoegen en in ong. 10 minuten gaarkoken.
    7. In de tussentijd de resterende truffel in fijne reepjes snijden en in een klein klontje boter voorzichtig opwarmen.
    8. De extra dikke room met een takje bonenkruid verwarmen. Laat het kruiden goed intrekken alvorens de pan van het vuur te verwijderen, op smaak te brengen met zout en peper en de reepjes truffel toevoegen. Vervolgens opnieuw verwarmen, maar zonder de saus te laten koken!
    9. Een scheutje saus op de borden scheppen. De goed uitgelekte ravioli's op dit bodempje saus leggen en garneren met wat blaadjes bonenkruid.
    10. De resterende saus apart op tafel zetten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren