Toastjes met foie gras en pruimenchutney

    1 uur 10 minuten

    Een snel, eenvoudig en geraffineerd voorgerecht, zeker als de chutney enkele dagen van tevoren is bereid.

    Olav

    Washington, Verenigde Staten
    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • sneetjes geroosterd brood
    • foie gras
    • roze peperkorrels
    • Voor 1 pot chutney van 350 gr
    • 500 gr Reine Claude pruimen, gewasen, pit verwijderd en in vieren
    • 1 1/4 dl ciderazijn
    • 100 gr rietsuiker
    • 2 kruidnagels
    • 1 sjalotje, versnipperd
    • 2 theelepels verse gember
    • 1/2 theelepel milde pimentpoeder
    • 1 mespuntje kaneel
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

      Het bereiden van de chutney:

    1. In een pan alle ingrediënten voor de chutney vermengen en 50 minuten onder af en toe roeren op een zacht vuurtje laten sudderen. Overscheppen in een pot en laten afkoelen.
    2. Voor de toasts:

    3. Schep op elk toastje een eetlepel chutney, voeg een klein stukje foie gras toe en strooi er wat versgemalen of fijn gekneusde roze peper over.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren