Eendenborstfilet met geroosterde vijgen

    Eendenborstfilet met geroosterde vijgen

    10keer bewaard
    40min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en eenvoudig voorgerecht waarmee u desalniettemin een waar feestmaal op tafel zet!

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eendenborstfilets (ong. 330 gr per stuk)
    • 1 eetlepel balsamico
    • 1/2 dl rode wijn
    • 50 gr gezouten boter
    • 4 theelepels suiker
    • 4 verse vijgen
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Met een scherp mes het veel van de eendenborst hier en daar insteken (zonder daarbij het onderliggende vlees te raken).
    3. Een koekenpan zonder toevoegd vet verwarmen en daarin de filets met het vel naar beneden tot gewenste gaarheid bakken. Uit de pan halen en in aluminiumfolie wikkelen om warm te houden. Het braadvet uit de koekenpan nemen. In dezelfde koekenpan balsamico en rode wijn plus een theelepel suiker aan de kook brengen en in enkele minuten tot een dikke, siroopachtige saus laten inkoken. Vervolgens 30 gr hele koude stukjes boter erdoor mengen.
    4. De bovenkant van de vijgen in een kruisvorm inkepenen. De opening een beetje openen, de binnenkant vullen met de resterende suiker en er een klontje boter op leggen. 5-7 minuten in de voorverwarmde oven schuiven.
    5. De eendenborstfilets in plakken snijden, over de borden verdelen en de geroosterde vijgen erbij leggen. Het geheel overschenken met een scheutje wijnsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    - Gewaardeerd op - 18 jan 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren