Garnalen in knoflook-botersaus

    (2435)

    De garnalen worden gebakken in boter, knoflook, citroensap en peterselie en zijn nog lekkerder met een beetje Franse mosterd. Serveren met een vers, knapperig broodje.


    2256 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr boter
    • 2 eetlepels Franse mosterd
    • het sap van 1/2 citroen
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 bosje verse peterselie, fijngesneden
    • 1 kg verse, middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt maar met staartstuk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.
    2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur boter, mosterd, citroensap, knoflook en peterselie opwarmen. Als de boter gesmolten is van het vuur halen.
    3. De garnalen over een ondiepe ovenschaal verdelen en de botermix erover schenken.
    4. In 12-15 minuten in de voorverwarmde oven roze en ondoorzichtig bakken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2435)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties