Garnalen in knoflook-botersaus

    Garnalen in knoflook-botersaus

    31keer bewaard
    30min


    2254 personen hebben dit gemaakt

    De garnalen worden gebakken in boter, knoflook, citroensap en peterselie en zijn nog lekkerder met een beetje Franse mosterd. Serveren met een vers, knapperig broodje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr boter
    • 2 eetlepels Franse mosterd
    • het sap van 1/2 citroen
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/2 bosje verse peterselie, fijngesneden
    • 1 kg verse, middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt maar met staartstuk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.
    2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur boter, mosterd, citroensap, knoflook en peterselie opwarmen. Als de boter gesmolten is van het vuur halen.
    3. De garnalen over een ondiepe ovenschaal verdelen en de botermix erover schenken.
    4. In 12-15 minuten in de voorverwarmde oven roze en ondoorzichtig bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren