Inloggen Aanmelden

Garnalen in knoflook-botersaus

De garnalen worden gebakken in boter, knoflook, citroensap en peterselie en zijn nog lekkerder met een beetje Franse mosterd. Serveren met een vers, knapperig broodje.

Kimber

Ingrediënten
Porties: 6 

  • 250 gr boter
  • 2 eetlepels Franse mosterd
  • het sap van 1/2 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1/2 bosje verse peterselie, fijngesneden
  • 1 kg verse, middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt maar met staartstuk

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8.
  2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur boter, mosterd, citroensap, knoflook en peterselie opwarmen. Als de boter gesmolten is van het vuur halen.
  3. De garnalen over een ondiepe ovenschaal verdelen en de botermix erover schenken.
  4. In 12-15 minuten in de voorverwarmde oven roze en ondoorzichtig bakken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Knoflook
Knoflook (152)
Garnalen
Garnalen (274)
Vis
Vis (1271)