Oesters in roomsaus met kaviaar

    Oesters in roomsaus met kaviaar

    7keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een superdeluxe voorgerecht 'for two'. Snel klaar, zilt en zacht; een waarlijke streling op de tong.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 12 oesters
    • zout
    • 80 ml visbouillon
    • 1 theelepel bloem
    • 1 theelepel boter
    • 2 eetlepels Noilly Prat (droge vermout)
    • 50 ml witte wijn
    • 3 eetlepels extra dikke room
    • witte peper
    • cayennepeper
    • 1 eierdooier
    • 2 eetlepels boter
    • 2 eetlepels kaviaar
    • dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 18min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oesters openen en het vocht opvangen. Het vlees van de oesters apart zetten. De schelpen afspoelen, schoonmaken en laten drogen en vervolgens op een grote schaal leggen waarop grof zeezout is gestrooid.
    2. In een steelpannetje de visbouillon en het oestervocht aan de kook brengen en de oesters hierin 5 seconden (!) blancheren. In de schelpen leggen en warmhouden. Boter verhitten, al roerend de bloem toevoegen, witte wijn en vermout erbij schenken en eventjes laten koken.
    3. De bouillon een beetje laten inkoken en bij de wijnsaus schenken. De extra dikke room toevoegen, zout en 2 soorten peper toevoegen. Van het vuur halen.
    4. 1 eetlepel boter laten smelten en deze vermengen met de eierdooier. Aan de saus toevoegen. Een lepeltje saus over de oesters scheppen, even laten gratineren, garneren met kaviaar en dille en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren