Parmentier met confit de canard

    Parmentier met confit de canard

    3keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    'Confit de canard' is de Franse manier om eendenvlees te conserveren door het in vet te konfijten. U kunt het vlees (meestal bouten) in blikken vinden in de beter gesorteerde supermarkt.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 gekonfijte eendenbouten
    • 4 middelgrote aardappels
    • melk of water
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De bouten in een ovenschaal leggen en 10 minuten in de voorverwarmde oven braden zodat het overtollige vet eruit loopt. Laten afkoelen en het vlees van het bot halen en versnipperen.
    2. De aardappels schillen en 20 minuten in lichtgezouten, kokend water gaarkoken. Pureren en een scheutje melk of water toevoegen om de gewenste consistentie te krijgen. Op smaak brengen met zout en peper.
    3. Zet ronde patisserievormpjes op een bord en leg hier een laag eendenvlees is. Daarop een laagje aardappelpuree leggen en het geheel 5 minuten in de voorverwarmde oven schuiven zodat het gerecht goed warm wordt. De vormpjes verwijderen en de borden serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    kosterfcjm
    0

    Zeer smakelijk - 08 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren