Eendenborstfilet met gekarameliseerde kruidensaus

    Eendenborstfilet met gekarameliseerde kruidensaus

    11keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een geraffineerd gerecht met een sobere uitstraling en zeer vol van smaak!

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eendenborstfilets (350 gr per stuk)
    • 75 gr honing
    • 4 gr gemengde kruiden (kerrie, gember, komijn, koriander, roze peper, paprikapoeder, kaneel)
    • Voor de saus
    • 1 sjalotje
    • 1 stronk prei, alleen het wit
    • 1 stronk selderij
    • 20 gr boter
    • 1/2 dl balsamico
    • 0,4 dl kalfsbouillon
    • Ter garnering
    • 300 gr kastanjes uit de pot
    • 1/2 sinaasappel
    • 1/2 citroen
    • 35 gr gezouten boter
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. De saus:
    2. Sjalotje, bleekselderij en het wit van de prei wassen en fijnsnijden. In een grote braadpan de boter laten smelten en hierin de groenten smoren. Afblussen met balsamico en de kalfsbouillon erbij schenken. Aan de kook brengen en ongeveer 30 minuten laten sudderen. Afgieten door een fijne vergiet en het vocht opvangen.
    3. De schil van sinaasappel en citroen wassen en van elk een stuk schil afsnijden. De schillen in hele dunne reepjes snijden en 30 seconden in kokend water blancheren.
    4. In een koekenpan de boter smelten en hierin de uitgelekte kastanjes en reepjes schil 8-10 minuten op een matig hoog vuur verwarmen.
    5. In een pannetje de honing verhitten en de kruiden toevoegen. Verhitten tot de kruiden licht zijn gekarameliseerd.
    6. Met een mes het vel van de eendenborst kruislings insteken (daarbij het onderliggende vlees niet raken)
    7. Een niet-ingevette koekenpan verhitten en hier de eendenborstfilets met het vel naar onder in leggen. Even bakken, omdraaien en tot de gewenste gaarheid bakken. Uit de pan halen en insmeren met een laagje gekarameliseerde kruiden. Snijd de eendenborsten in plakjes en serveer ze met een scheutje saus en een schepje kastanjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren