Carpaccio van sint-jakobsschelp met oestersaus

    Carpaccio van sint-jakobsschelp met oestersaus

    3keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een mooi, licht voorgerecht, fijn van smaak en consistentie.

    Olav Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr sint-jakobsschelpen (zonder schelp)
    • 4 theelepels citroensap
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 6 eetlepels crème fraîche
    • 1-2 theelepels oestersaus
    • 1 eetlepel bieslook, fijngesneden
    • een snufje kervel
    • zout en versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De sint-jakobsschelpen in kokend, gezouten water gaarkoken. Van het vuur halen en de pan 5 minuten laten staan, vervolgens de sint-jakobsschelpen uit de pan halen en laten afkoelen. In dunne schijfjes snijden.
    2. In een kommetje citroensap en olijfolie vermengen. Een beetje zout en peper erdoor roeren en de saus vervolgens over de sint-jakobsschelpen schenken.
    3. In een saladekom crème fraîche en oestersaus opkloppen. Een beetje zout en peper toevoegen.
    4. Verdeel de sint-jakobsschelpen over de borden en schenk een klein beetje saus over de sint-jakobsschelpen en ter garnering er omheen. Garneren met versnipperde bieslook en wat kervel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren